WYCIECZKI PRZEDMIOTOWE DO DWORU BARTNIKA

Uczniowie technikum żywienia i usług gastronomicznych poznają tajniki swojego przyszłego fachu nie tylko w trakcie zajęć praktycznych, ale też podczas wycieczek przedmiotowych, organizowanych przez panią Iwonę Kuleszę i panią Irenę Sajewicz- nauczycielki przedmiotów zawodowych.

8, 9 i 14 września uczniowie klas 1, 2 i 3 tż odwiedzili Dwór Bartnika- kompleks wypoczynkowy w Narewce. Zwiedzili nowoczesną, dobrze wyposażoną kuchnię i pomieszczenia magazynowe. Przyjrzeli się też, jak funkcjonują restauracja Carska Komnata oraz hotel. W trakcie zwiedzania młodzież mogła nie tylko podpatrywać pracę obsługującego kompleks personelu, ale i pytać o interesujące ją kwestie zawodowe.

Uczniowie byli również w Muzeum Pszczelarstwa, w którym obejrzeli najróżniejsze przedmioty związane z pszczołami np. znaczki pocztowe, zegary, monety, porcelanę, a nawet krawaty. Zobaczyli też stary sprzęt pszczelarski i wysłuchali ciekawych historii z życia pszczół i nie tylko. Mieli również okazję przebywać w domku do uloterapii i przekonać się, jak dobroczynnie „pszczele powietrze” wpływa na ludzki organizm. Wycieczkę zakończył spacer po urokliwym parku otaczającym Dwór Bartnika. Piękna jesienna pogoda sprzyjała rozmowom i zacieśnianiu koleżeńskich więzi, trochę rozluźnionych w czasie pandemii.

A.C.       

GALERIA ZDJĘĆ